Sofokleousin.gr

Οι 12… «Απόστολοι» του Μητσοτάκη Ποιοί θα φτιάξουν το πρόγραμμα της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε: 13 Οκτωβρίου 2017, 17:10 , Τελευταία Ενημέρωση: 13/10/2017, 17:17

Οι 12… «Απόστολοι» του Μητσοτάκη Ποιοί θα φτιάξουν το πρόγραμμα της ΝΔ

 Μετά την ανασύνθεση της επικοινωνιακής ομάδας  της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις κινήσεις «φρεσκαρίσματος» του κομματικού επιτελείου. Σήμερα ανακοινώθηκε η σύνθεση της 12μελούς ομάδας που θα αναλάβει ρόλο συμβούλου στην κατάρτιση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Η ομάδα αποτελείται από πανεπιστημιακούς και επιστήμονες με θητεία σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Επικεφαλής της είναι ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, ο πρόεδρος της δήλωσε:
«Δώδεκα νέοι άνθρωποι, από το δημόσιο τομέα, την εκπαίδευση, το πανεπιστήμιο, την αγορά, την πραγματική οικονομία, είναι μαζί μας στην προσπάθεια να σχεδιάσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Συνδυάζουν σπουδές, επαγγελματική πείρα, διάθεση για συμμετοχή στα κοινά. Συμβάλλουν στη διαμόρφωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και των θέσεων των τομέων.
Κάποιο, τους ονομάζουν τεχνοκράτες. Προσωπικά θα τους έλεγα ανθρώπους που με την πείρα τους και - κυρίως – με τη  δουλειά τους, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προτείνουν λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της Πατρίδας μας.
Έρχονται για να ικανοποιήσουν το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση της πολιτικής και να σχεδιάσουμε μαζί τους τις απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα».

 Τα πρόσωπα

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, όπως εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα για τον Εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην Ομάδα Χωρών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μεγάλο αριθμό νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Ο Γιώργος Ζαββός υπήρξε Ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διακρίνεται για την άριστη γνώση του στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Bruges στο Βέλγιο. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών καθώς και επισκέπτης καθηγητής στο Queen Mary του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου (φωτό) σπούδασε Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης. Είναι Επισκέπτρια Λέκτορας στο Κέντρο Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge. Στα 26 της εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι ως οικονομολόγος και ειδικός στον ανταγωνισμό́.
Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει θέσεις κύρους και ευθύνης σε διεθνές επίπεδο. Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Κυβέρνησης του Ιράν, ειδικός συνεργάτης της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Βραζιλίας και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα.

Ο Τάσος Αναστασάτος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Warwick και πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου  Αθηνών. Διετέλεσε Οικονομολόγος της Τράπεζας της Ελλάδας, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και πρόεδρος του  Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ). Εδώ και 2 χρόνια είναι αναπληρωτής επικεφαλής Οικονομολόγος και βοηθός Γενικός Διευθυντής σε μεγάλο τραπεζικό οργανισμό.

Ο Θοδωρής Πελαγίδης είναι καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ανώτατος εταίρος του Ινστιτούτου Brookings στη Ουάσιγκτον. Εχει εργασθεί στο Internal Evaluation Office του IMF, ως external expert για το ελληνικό πρόγραμμα.

Η Βίκυ Λοϊζου ρίναι απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστήμιου με μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές. Το 2011 ανέλαβε τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη για τον σχεδιασμό του πολιτικού προγράμματος της ΝΔ. Την επόμενη χρονιά θήτευσε στο υπουργείο Ανάπτυξης ως Σύμβουλος του υπουργού, όπου ήταν υπεύθυνη για το συντονισμό και τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.  Από το 2016 η είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό́ Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και International Management στο Πανεπιστήμιο Nancy της Γαλλίας. Διαθέτει 22ετή εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων, η Ρεβέκκα Πιτσίκα. Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει θέσεις ευθύνης στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού σε εταιρίες και οργανισμούς όπως ΜΕΤΡΟ, ERICSSON HELLAS, ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και MANPOWER HELLAS. Το 2007 ίδρυσε την εταιρία Στρατηγικών Λύσεων Ανθρωπίνου Δυναμικού́, People for Business.

Ο Στέλιος Πέτσας είναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο οποίο υπηρέτησε ως εισηγητής για θέματα μισθολογίου, κρατικού προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Σχέσεων με την ΕΕ και τους Διεθνείς Οργανισμούς. Ανέλαβε το 2006 Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, ενώ από το 2012 υπήρξε Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Από το 2015 έχει αναλάβει Σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος έχει σπουδάσει Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Warwick. Εχει εργαστεί στα υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Παιδείας και Ενέργειας. Υπήρξε ειδικός σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από το 2016 ανήκει στο δυναμικό του γραφείου του Προέδρου ως Σύμβουλος για θέματα Κράτους-Δημόσιας Διοίκησης

Ο Χρήστος Χάλαρης είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος ΜΒΑ και διδακτορικού. Εχει αναλάβει θέσεις ευθύνης σε σημαντικά έργα τεχνικής υποστήριξης και ηλεκτρονικής αναδιάρθρωσης, όπως η ανάπτυξη συστημάτων για τον δημόσιο τομέα και σειράς καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αφορούν τον πολίτη για την ασφάλιση, την σύνταξη και την υγεία.
Εχει ειδίκευση και μεγάλη πείρα σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης. Από το 2012 έχει αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ.

Η Κωνσταντίνα Μπότσιου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Tübingen, όπου εργάστηκε επίσης ως ερευνήτρια έως το 1996. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.  Εχει υπηρετήσει ως ερευνητική εταίρος σε προγράμματα του London School of Economics και έχει πραγματοποιήσει πολλά ερευνητικά προγράμματα με ελληνικούς και διεθνείς ακαδημαϊκούς φορείς. Από το 2001 υπήρξε βασικό στέλεχος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το Πολυτεχνείο του Aachen Γερμανίας, με μεταπτυχιακό στο Management Science από́ το Imperial College του Λονδίνου και διδακτορικό από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Επιχειρησιακή́ Έρευνα. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΕΜΠ και Kαθηγητής. Έχει μακρόχρονη και αξιόλογη εμπειρία σε θέματα επιχειρησιακής έρευνας και ανάλυσης περιβαλλοντικών επενδύσεων, με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του. Έχει διατελέσει Σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού́ για θέματα Ολυμπιακών έργων. Είναι Σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για περιβαλλοντικά́ θέματα.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου έχει πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Ευρωπαϊκές & Οικονομικές Σπουδές.
Από το 2004 ασκεί καθήκοντα ειδικής νομικής Συμβούλου σε θέματα Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος στα αρμόδια υπουργεία. Έχει διατελέσει Σύμβουλος υφυπουργού στα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης,  Ενέργειας.

» Δείτε όλα τα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr :
NEWSLETTER Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας στο email σου
Περισσότερες ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Α. Τσίπρας: Μάχη για την Ευρώπη που θα χωρά τα όνειρα των νέων

Α. Τσίπρας: Μάχη για την Ευρώπη που θα χωρά τα όνειρα των νέων

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σε μια Ευρώπη που σήμερα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και το...
Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

 «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξή τους» διεμήνυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή του...
Θάνου: Μεγάλα συμφέροντα πίσω απ΄ αυτούς που με πολεμούν

Θάνου: Μεγάλα συμφέροντα πίσω απ΄ αυτούς που με πολεμούν

«Οι εναντίον μου βολές προέρχονται πάντοτε από τα ίδια, ελάχιστα πρόσωπα, εξαιτίας της σταθερής θέσης μου κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς....
Βίτσας: Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να χάνονται άνθρωποι και παιδιά στο Αιγαίο

Βίτσας: Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να χάνονται άνθρωποι και παιδιά στο Αιγαίο

 «Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε...
Η Novartis αποκαλύπτεται: «Ποιοι πολιτικοί είναι φίλοι μας»

Η Novartis αποκαλύπτεται: «Ποιοι πολιτικοί είναι φίλοι μας»

Ενώ δημοσίως η Novartis τηρεί «αιδήμονα σιωπή», συμπλέοντας  με την αντιπολίτευση και τα media που προσπαθούν να παρουσιάσουν την υπόθεση ως «πολιτική...
Νέα απειλητική επιστολή με σφαίρα κατά του Κοτζιά

Νέα απειλητική επιστολή με σφαίρα κατά του Κοτζιά

Μια σφαίρα τυλιγμένη σε μια επιστολή έφτασε στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών και είχε παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Νίκο...
Υπ. Δικαιοσύνης: «Παραπληροφόρηση» από ΝΔ και ΜΜΕ για Κορυδαλλό

Υπ. Δικαιοσύνης: «Παραπληροφόρηση» από ΝΔ και ΜΜΕ για Κορυδαλλό

Για «παραπληροφόρηση που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και κατευθυνόμενα ΜΜΕ» κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του, στην οποία απαντά σε...
Μαξίμου: Ή αποπέμπετε τον Γεωργιάδη ή είστε βέβαιοι σύμμαχοι της Novartis

Μαξίμου: Ή αποπέμπετε τον Γεωργιάδη ή είστε βέβαιοι σύμμαχοι της Novartis

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις και εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας τον Αδωνι Γεωργιάδη, αποδεικνύεται ότι...