Sofokleousin.gr

Ξενοδοχεία και Ταξιδιωτικά Γραφεία στο Επίκεντρο της Greek Tourism Expo 2017

Δημοσιεύθηκε: 12 Οκτωβρίου 2017, 20:56

Ξενοδοχεία και Ταξιδιωτικά Γραφεία στο Επίκεντρο της Greek Tourism Expo 2017
Σχετικά tags

Ο σχεδιασμός της Greek Tourism Expo 2017 - GTE, περιλαμβάνει ανανεωμένες και εμπλουτισμένες Παράλληλες Εκδηλώσεις και Δράσεις, που στοχεύουν στη δημιουργία ισχυρής δικτύωσης για τους Ξενοδόχους και τα

Ταξιδιωτικά γραφεία
Οι Παράλληλες Εκδηλώσεις φέρουν τη σφραγίδα εξεχόντων Φορέων τουρισμού
αλλά και σημαντικών εταιριών που είναι εκθέτες.

•    Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Χαρακτηριστικά, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, αρωγός της έκθεσης όλα αυτά τα χρόνια, «υπογράφει» Ημερίδα  με τίτλο Σήμα “Boutique Hotel”, μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος για Φιλοξενία με Προσωπικότητα.
Το νέο σήμα πιστοποίησης καταλυμάτων της χώρας μας ως «Boutique Hotel»,είναι ένα μέσο διάκρισης και προώθησης των καταλυμάτων που προσφέρουν «μοναδική εμπειρία διαμονής» στους επισκέπτες του.

•    Εθνικό Κέντρο Τουρισμού Υγείας: Η ανάδειξη του Τουρισμού Υγείας της χώρας μας στην ετήσια Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, αποτελεί για το 2017 κυρίαρχη προτεραιότητα της GREEK TOURISM EXPO, στο φάσμα της διεύρυνσης του προγράμματος της προβολής του Ελληνικού Τουρισμού στις διεθνείς ταξιδιωτικές αγορές, με νέους κλάδους.
 

Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM Expo '17 με ειδικά διαμορφωμένη Ημερίδα που οργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Τουρισμού Υγείας και ο Πρόεδρός του Γιώργος Πατούλης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ.


•    Ημερίδα με θέμα «Τουριστικά γραφεία και προκλήσεις του μέλλοντος» θα οργανώσουν τεχνολογικές εταιρείες με εξειδίκευση στον ταξιδιωτικό τομέα, όπως η AHEAD RM, η ASK2TRAVEL, η TRAVELSOFT κ.ά., και θα παρουσιάσουν λύσεις για την αναβάθμιση των ταξιδιωτικών γραφείων μέσα από νέα «εργαλεία».
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Προμήθεια και Διανομή  των Τουριστικών Υπηρεσιών σε επίπεδο Β2Β και B2C, για τις Mobile και Cloud εφαρμογές, κ.λ.π.

•    Ημερίδα- Forum με θέμα «Τάσεις και εξελίξεις στην διανομή του ξενοδοχειακού προϊόντος»
Το Internet έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην διανομή του ξενοδοχειακού προιόντος! Έχει ανοίξει ένα τεράστιο αριθμό νέων καναλιών που επιτρέπουν σε κάθε ξενοδόχο να έχει εύκολα διαδικτυακή πρόσβαση σε πολλές αγορές, κάτι που παλιότερα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, τόσο σε b2b (bedbanks, wholesalers κλπ) όσο και σε b2c επίπεδο (ΟΤΑ’s, metasearch κλπ).

Στην εποχή μας, όπου το παλιό μοντέλο του tour-operating φθίνει, ο ανταγωνισμός αναγκάζει τα ξενοδοχεία να υιοθετήσουν τα ηλεκτρονικά κανάλια διανομής.

Το Forum θα εστιάσει ακριβώς στην καλύτερη δυνατή προσέγγιση εκ μέρους του ξενοδόχου για να εκμεταλλευθεί την προσβασιμότητα που προσφέρουν όλα αυτά τα νέα κανάλια. Mία σειρά από πολύ σημαντικές εταιρείες θα αναλύσουν τις εξελίξεις στην διανομή του ξενοδοχειακού προϊόντος. Μεταξύ των εταιριών που συμμετέχουν στο Forum αναφέρουμε την Τrivago, το κορυφαιο metasearch engine, την Expedia, τη Nelios , την Axia Hospitality, την Panadvert είναι εταιρεία εξειδικευμένη στην παροχή υπηρεσιών Online Marketing στον τουρισμό, την  I.T. Concept , Χρυσό χορηγό της Έκθεσης, με τον συνδυασμό των βραβευμένων προϊόντων της OCG (Optimized Communication Gateway) και WeeFee , την Interad - IT & Web Media Company, κ.α.


...ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ GREEK TOURISM EXPO

•    Παρουσίαση Βιοκλιματικού ξενοδοχείου. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Ελληνικό Τμήμα της UIA και το διεθνές πρόγραμμα εργασίας ARES μαζί , μέσα από διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης που διοργάνωσαν μαζί απευθυνόμενοι στους αρχιτέκτονες, για βιοκλιματικό σχεδιασμό ξενοδοχείου και υπνοδωματίου με χρήση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών,  επέλεξαν την πρόταση της Ηλιοπούλου Ευτυχίας με τίτλο «Ημιυπαίθριος βίος δίπλα στο νερό», ως την πιο άρτια να κατασκευαστεί στην έκθεση Greek Tourism Expo ’17.

Στην πρόταση αυτή, συνδυάζονται παραδοσιακές και σύγχρονες βιοκλιματικές στρατηγικές δροσισμού με παράλληλη χρήση συστημάτων ΑΠΕ, στοχεύοντας σε ένα υψηλού επιπέδου, σύγχρονο υπνοδωμάτιο ξενοδοχείου, κατάλληλο για τις μεσογειακές καλοκαιρινές κλιματολογικές συνθήκες.

Το υπνοδωμάτιο, η βασική δομική και λειτουργική μονάδα του ξενοδοχείου, αντιμετωπίζεται ως ένα κύτταρο που αυτορυθμίζεται και προσαρμόζεται στο περιβάλλον του και ο βιοκλιματικός σχεδιασμός του, δεν επιδιώκει να «ντύσει» την αρχιτεκτονική ιδέα αλλά να την ερμηνεύσει.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης, το πιλοτικό αυτό δωμάτιο θα είναι ανοικτό στους επισκέπτες, προσφέροντας εκπλήξεις τόσο για τον σχεδιασμό του, όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές του.
Παράλληλα θα παρουσιαστούν και άλλες καινοτομίες που θα κάνουν όλη την κατασκευή μοναδική.

•    Gastronomy Event. Γκουρμέ Ελληνικά παραδοσιακά πιάτα από τους Chefs του ΙΕΚ Άλφα με προϊόντα από Περιφέρειες, Δήμους και Έλληνες παραγωγούς και με την παρουσία διεθνών Travel Food Bloggers, θα προβληθεί, μέσα από την Greek Tourism expo, η Ελληνική Γαστρονομία που αποτελεί, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Ελληνικού Τουρισμού.

•    Ελάτε να γνωρίσετε το Travel Massive, μια παγκόσμια πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει η φετινή έκθεση και στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες του τουρισμού και travel insiders από όλο τον κόσμο και έχει ήδη αναπτυχτεί σε πάνω από 130 πόλεις στον κόσμο.
Μέσα από το networking δίκτυο του Travel Massive, χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού , από κάθε χώρα, έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, με στόχο τους να δημιουργήσουν νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Η 4η GREEK TOURISM EXPO 2017 τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ, της ΚΕΔE, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΓΕΠΟΕΤ, του ΤΕΕ, του ΕΒΕΑ, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Χρυσοί χορηγοί της έκθεσης: IT CONCEPT και ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Χορηγοί: ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, SIGHTS OF ATHENS, τα ξενοδοχεία  KUBIC, DOMOTEL KASTRI, RADISSON και GRECOTEL και οι εταιρείες ΤΣΩΚΑΣ, ATHENS INSIDERS, ATHENS WALKING TOURS και MAZI TRAVEL.

Χρυσός χορηγός Επικοινωνίας: TORNOS NEWS.
Χορηγός Επικοινωνίας: ΑΘΗΝΑΪΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
4η GREEK TOURISM EXPO, 8-10 Δεκεμβρίου 2017
Metropolutan Expo - Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ωρες Λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10.00-20.00

Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

» Δείτε όλα τα άρθρα από ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr :
NEWSLETTER Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας στο email σου
Περισσότερες ειδήσεις από ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ο Μαρινάκης έδιωξε τον Λάμψια από τα «Νέα»

Ο Μαρινάκης έδιωξε τον Λάμψια από τα «Νέα»

Ηταν ο εκλεκτός του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος του παρέδωσε το τιμόνι των «Νέων» στη φάση εκκαθάρισης του ΔΟΛ και πώλησης των...
Ν. Χατζηνικολάου: Με ληξιπρόθεσμα 9,5 εκ. ανοίγει νέο ραδιοσταθμό

Ν. Χατζηνικολάου: Με ληξιπρόθεσμα 9,5 εκ. ανοίγει νέο ραδιοσταθμό

Τα μεγάλα χρέη, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία –ασφαλιστικά Ταμεία και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την επέκταση του...
Πρόστιμα €133 εκατ. σε Mercedes Benz και BMW στην Ελλάδα για φόρο-τρικ

Πρόστιμα €133 εκατ. σε Mercedes Benz και BMW στην Ελλάδα για φόρο-τρικ

Σε τιμολογιακά τεχνάσματα κατέφευγαν επί πολλά χρόνια  οι δύο γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Mercedes Benz και BMW, προκειμένου οι θυγατρικές τους στην Ελλάδα να...
Ασημένια Διάκριση για το Myshoe.gr στα e-volution Awards 2018!

Ασημένια Διάκριση για το Myshoe.gr στα e-volution Awards 2018!

 Το Myshoe.gr, το μεγαλύτερο Ελληνικό e-Shop υποδημάτων, ξεχώρισε και φέτος στα e-volution Awards 2018, που σκοπό έχουν να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν...
Ψεύτικος διαγωνισμός για δήθεν «δωρεάν εισιτήρια της Aegean»

Ψεύτικος διαγωνισμός για δήθεν «δωρεάν εισιτήρια της Aegean»

Ένας ψεύτικος διαγωνισμός από το «Aegean-y.club» κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες μέρες στο facebook, δήθεν προσφέροντας δύο δωρεάν εισιτήρια της Aegean αν ο...
Οι προκλήσεις των τραπεζών για το 2018

Οι προκλήσεις των τραπεζών για το 2018

Την αισιοδοξία τους ότι το 2018 θα αποτελέσει έτος που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του εγχώριου τραπεζικού συστήματος με δυναμικούς ρυθμούς στις...
Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Ανοικτά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το...
Λίβανος, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Κουβέϊτ: Τί ψάχνουν στην Ελλάδα;

Λίβανος, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Κουβέϊτ: Τί ψάχνουν στην Ελλάδα;

Λίβανος, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέϊτ και Ινδία, είναι πέντε αγορές στόχοι για τον ελληνικό τουρισμό που το Greek Tourism Workshop...