MEDsin.gr
Ανθή  Αγγελοπούλου
Ανθή Αγγελοπούλου
Follow:
Email me

Ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους εμφάνιση δηλώνουν οι Έλληνες

Δημοσιεύθηκε: 11 Οκτωβρίου 2017, 11:32

Ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους εμφάνιση δηλώνουν οι Έλληνες
Σχετικά tags

 Μόνο ένας στους επτά έλληνες άνδρες εκφράζουν δυσαρέσκεια αναφορικά με την εμφάνιση των εξωτερικών γεννητικών τους οργάνων, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε από τους Ευάγγελο Σπυρόπουλο, νοσοκομείο Metropolitan, & Βιοκλινική Πειραιά και Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Δημήτρη Κοτσίρη Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α. Παναγόπουλος  νοσοκομείο Metropolitan, & Βιοκλινική Πειραιά και Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Ε. Χατζηπλής Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Ι. Γαλανάκης Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών και Σ. Μαυρικός Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο 23ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων ανδρών είναι πολύ ικανοποιημένοι από την εξωτερική εμφάνιση των γεννητικών τους οργάνων καθώς αυτός είναι ο πιο ισχυρός και καθοριστικός παράγοντας της σεξουαλικής τους λειτουργίας. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 110 άνδρες από 19-85 ετών, με ύψος από 1,65 μέχρι 1,93 και βάρος από 58 κιλά μέχρι και 120 κιλά, οι οποίοι εξετάστηκαν για πιθανές παθήσεις και υποβλήθηκαν στη συνέχεια σε μια σειρά ερωτήσεων.

Στην ερώτηση των ειδικών, «Πόσο σημαντική θεωρείτε την επίδραση που έχει η εμφάνιση

των γεννητικών οργάνων του άνδρα στην σεξουαλική του αυτοπεποίθηση και λειτουργία  (σεξουαλική επίδοση)» το 59,1% απάντησε εξαιρετικά πολύ και πολύ. 

Ωστόσο, παρατηρήθηκε στην έρευνα ότι η αρνητική εντύπωση που σχηματίζουν κάποιοι άντρες γι αυτά είναι έπειτα από δυσμενή σχόλια των συντρόφων τους 25,7% ή μετά από αυτοαξιολόγηση που κάνουν οι ίδιοι 51,4% ή αξιολόγηση έπειτα από σύγκριση με άλλους άνδρες όπως στα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου 10,8% ή αν λάβουν εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση το οποίο όμως γίνεται σπάνια 5,4%. 

Στη βαθμολόγηση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης σε σχέση με την συνολική εξωτερική εμφάνιση του σώματος τους το 71,9% απάντησε ότι έχει πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Ενώ και στην ερώτηση «Σε σχέση με την σεξουαλική σας εικόνα ( μέγεθος / εμφάνιση  των έξω γεννητικών οργάνων), πως βαθμολογείτε την αυτοπεποίθηση σας ως προς την δυνατότητα σύναψης ερωτικών σχέσεων (σεξουαλική αυτοπεποίθηση)» το 77,4% απάντησε υψηλή και πολύ υψηλή. 

Τα αρνητικά σχόλια όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές επιφέρουν προβλήματα καθώς επηρεάζουν αρνητικά την επίδοση των ανδρών και την εξέλιξη των σχέσεων τους.

Για παράδειγμα όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν «Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι επηρεάζει η εντύπωση που έχει η σεξουαλική  σας  σύντροφος για την εμφάνιση των γεννητικών σας   οργάνων, την σεξουαλική σας επίδοση και την εξέλιξη της σχέσης σας» το 53,5% απάντησε πολύ σημαντικά ή εξαιρετικά σημαντικά.

Το μέγεθος του πέους, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί το συχνότερο αίτιο δυσαρέσκειας καθώς και η κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται. Όπως διαπιστώθηκε στην έρευνα, η εντύπωση ότι ένας άνδρας έχει μικρό πέος είναι γι αυτόν αρνητικό ενώ, 7 στους 10 (70,3%) απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα αισθητικού τύπου δηλαδή «χαλαρή κατάσταση». Επίσης 3 στους 10 (29,7%) απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν διαταραχή στύσης «λειτουργικού τύπου».

Επίσης, στην ερώτηση «Ποια είναι τα  σημαντικότερα  προβλήματα που σας απασχολούν ως προς την εμφάνιση (αισθητική)  των γεννητικών σας οργάνων» το 53,1% απάντησε το μέγεθος και η χαλαρή κατάσταση, το 22,4% το μέγεθος και η πλήρης στύση, το 10,2% το σχήμα και η χαλαρή κατάσταση, ενώ, ένα εξίσου ίδιο ποσοστό 10,2% είπε ότι τον απασχολεί το μέγεθος και η συμμετρία των όρχεων.

Παρόλα αυτά, σε σχέση με την εικόνα των γεννητικών τους οργάνων το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών, δηλαδή πάνω από 7 στους 10 εξέφρασαν υψηλή σεξουαλική αυτοπεποίθηση, ενώ, πολύ μικρό ποσοστό αντιμετωπίζει δυσκολία στις σεξουαλικές σχέσεις συνέπεια αίσθησης ανεπάρκειας της σεξουαλικής εικόνας. Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένος ή δυσαρεστημένος νιώθει κάποιος από την εμφάνισης των γεννητικών του οργάνων, δηλαδή την σεξουαλική του εικόνα, το 84,5% απάντησε από μέτρια έως πολύ ικανοποιημένο.

Σχεδόν στο σύνολό τους οι άνδρες, δηλαδή πάνω από 9 στους 10 απορρίπτουν την επιλογή μιας χειρουργικής επέμβασης για τη βελτίωση της αισθητικής των γεννητικών τους οργάνων. Επιπλέον, ελάχιστοι δηλαδή περίπου 6 στους 10 θεωρούν επιτακτική ανάγκη μια χειρουργική επέμβαση για διόρθωση της σεξουαλικής τους εικόνας και μάλιστα εκδηλώνουν έντονη προθυμία χωρίς κανένα δισταγμό να υποβληθούν σε μία επέμβαση τέτοιου τύπου.

Για παράδειγμα το 50,7% όταν ρωτήθηκε πως αισθάνεται που δεν είναι δυνατό να βελτιωθεί η εμφάνιση των γεννητικών του οργάνων χειρουργικά ή με άλλη θεραπεία, απάντησε ότι το αντιμετωπίζει αδιάφορα και το 29,6% ότι είναι ελάχιστα ενοχλημένο. Μόνο το 7% δήλωσε μεγάλη απογοήτευση και το 5,6% απελπισία και δυστυχία λόγω του γεγονότος αυτού.

Ενώ, όταν ρωτήθηκαν «πόσο  σημαντικό  θεωρείτε το ενδεχόμενο να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση βελτίωσης της σεξουαλικής σας εικόνας, μετά την εκτενή και αναλυτική ενημέρωση σας για τις ρεαλιστικές προσδοκίες / δυνατότητες και τις πιθανές επιπλοκές των επεμβάσεων αυτών» το 67,6% απάντησε ότι γι αυτούς είναι ασήμαντο και το 16,9% ότι είναι ελάχιστα σημαντικό. Μόνο ένα 5,6% απάντησε ότι το θεωρεί πολύ ή εξαιρετικά σημαντικό.

 

» Δείτε όλα τα άρθρα από MEDsin

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr :
Περισσότερες ειδήσεις από MEDsin
Δεν καταργείται ο ΕΟΠΥΥ, αλλά θα εποπτεύεται από τον υπουργό Υγείας

Δεν καταργείται ο ΕΟΠΥΥ, αλλά θα εποπτεύεται από τον υπουργό Υγείας

Περισσότερες αρμοδιότητες στον οργανισμό του υπουργείου Υγείας ο οποίος προϋπήρχε δίνει το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο αφαιρεί επί της ουσίας πολλές διοικητικές...
Μία σοκολάτα γεμάτη βιταμίνες

Μία σοκολάτα γεμάτη βιταμίνες

 Ένα απολαυστικό συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή σοκολάτας που περιέχει 12 βιταμίνες και 5 ανόργανα συστατικά κυκλοφόρησε το Meritene®Vitachoco, που έχει αναπτυχθεί από...
Η τακτική καρδιολογική παρακολούθηση αποτελεί το καλύτερο μέσο για την πρόληψη

Η τακτική καρδιολογική παρακολούθηση αποτελεί το καλύτερο μέσο για την πρόληψη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς ο Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων κ. Γιάννης Γουδέβενος, μας ενημερώνει για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, οι...
Η σχέση του θηλασμού με τη νόσο Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα

Η σχέση του θηλασμού με τη νόσο Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα

 Μείωση της πιθανότητας ανάπτυξης νόσου του Crohn και ελκώδους κολίτιδας προσφέρει ο  θηλασμός των νεογνών και των βρεφών, σύμφωνα με νέα ανασκόπηση...
Ο ασθενής του χθες και του σήμερα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Ο ασθενής του χθες και του σήμερα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα

 «Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ) είναι χρόνια, συμμετρική, πολυαρθρική, αλλά και συστηματική φλεγμονώδης νόσος, που προσβάλει κυρίως τον αρθρικό υμένα των μικρών αρθρώσεων....
Βακτήριο χολέρας στο νοσοκομείο Έλενας Βενιζέλου

Βακτήριο χολέρας στο νοσοκομείο Έλενας Βενιζέλου

Ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου, σύμφωνα με την...
Το Κάνε μια Ευχή διοργανώνει το 2οLuxury & Brand Items Bazaar

Το Κάνε μια Ευχή διοργανώνει το 2οLuxury & Brand Items Bazaar

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) θα διοργανώσει πριν τα Χριστούγεννα ένα bazaar pre-owned πολυτελών και επώνυμων ειδών, για την...
Πώς επηρεάζει ο καιρός το δέρμα

Πώς επηρεάζει ο καιρός το δέρμα

 Η αλλαγή της εποχής δεν απαιτεί απλώς διαφορετικά ρούχα και πιο ζεστό σπίτι, αλλά και διαφορετική φροντίδα του δέρματος, γιατί τα πάντα...