MEDsin.gr
Ανθή  Αγγελοπούλου
Ανθή Αγγελοπούλου
Follow:
Email me

Ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους εμφάνιση δηλώνουν οι Έλληνες

Δημοσιεύθηκε: 11 Οκτωβρίου 2017, 11:32

Ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους εμφάνιση δηλώνουν οι Έλληνες
Σχετικά tags

 Μόνο ένας στους επτά έλληνες άνδρες εκφράζουν δυσαρέσκεια αναφορικά με την εμφάνιση των εξωτερικών γεννητικών τους οργάνων, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε από τους Ευάγγελο Σπυρόπουλο, νοσοκομείο Metropolitan, & Βιοκλινική Πειραιά και Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Δημήτρη Κοτσίρη Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α. Παναγόπουλος  νοσοκομείο Metropolitan, & Βιοκλινική Πειραιά και Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Ε. Χατζηπλής Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Ι. Γαλανάκης Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών και Σ. Μαυρικός Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο 23ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων ανδρών είναι πολύ ικανοποιημένοι από την εξωτερική εμφάνιση των γεννητικών τους οργάνων καθώς αυτός είναι ο πιο ισχυρός και καθοριστικός παράγοντας της σεξουαλικής τους λειτουργίας. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 110 άνδρες από 19-85 ετών, με ύψος από 1,65 μέχρι 1,93 και βάρος από 58 κιλά μέχρι και 120 κιλά, οι οποίοι εξετάστηκαν για πιθανές παθήσεις και υποβλήθηκαν στη συνέχεια σε μια σειρά ερωτήσεων.

Στην ερώτηση των ειδικών, «Πόσο σημαντική θεωρείτε την επίδραση που έχει η εμφάνιση

των γεννητικών οργάνων του άνδρα στην σεξουαλική του αυτοπεποίθηση και λειτουργία  (σεξουαλική επίδοση)» το 59,1% απάντησε εξαιρετικά πολύ και πολύ. 

Ωστόσο, παρατηρήθηκε στην έρευνα ότι η αρνητική εντύπωση που σχηματίζουν κάποιοι άντρες γι αυτά είναι έπειτα από δυσμενή σχόλια των συντρόφων τους 25,7% ή μετά από αυτοαξιολόγηση που κάνουν οι ίδιοι 51,4% ή αξιολόγηση έπειτα από σύγκριση με άλλους άνδρες όπως στα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου 10,8% ή αν λάβουν εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση το οποίο όμως γίνεται σπάνια 5,4%. 

Στη βαθμολόγηση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης σε σχέση με την συνολική εξωτερική εμφάνιση του σώματος τους το 71,9% απάντησε ότι έχει πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Ενώ και στην ερώτηση «Σε σχέση με την σεξουαλική σας εικόνα ( μέγεθος / εμφάνιση  των έξω γεννητικών οργάνων), πως βαθμολογείτε την αυτοπεποίθηση σας ως προς την δυνατότητα σύναψης ερωτικών σχέσεων (σεξουαλική αυτοπεποίθηση)» το 77,4% απάντησε υψηλή και πολύ υψηλή. 

Τα αρνητικά σχόλια όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές επιφέρουν προβλήματα καθώς επηρεάζουν αρνητικά την επίδοση των ανδρών και την εξέλιξη των σχέσεων τους.

Για παράδειγμα όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν «Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι επηρεάζει η εντύπωση που έχει η σεξουαλική  σας  σύντροφος για την εμφάνιση των γεννητικών σας   οργάνων, την σεξουαλική σας επίδοση και την εξέλιξη της σχέσης σας» το 53,5% απάντησε πολύ σημαντικά ή εξαιρετικά σημαντικά.

Το μέγεθος του πέους, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί το συχνότερο αίτιο δυσαρέσκειας καθώς και η κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται. Όπως διαπιστώθηκε στην έρευνα, η εντύπωση ότι ένας άνδρας έχει μικρό πέος είναι γι αυτόν αρνητικό ενώ, 7 στους 10 (70,3%) απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα αισθητικού τύπου δηλαδή «χαλαρή κατάσταση». Επίσης 3 στους 10 (29,7%) απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν διαταραχή στύσης «λειτουργικού τύπου».

Επίσης, στην ερώτηση «Ποια είναι τα  σημαντικότερα  προβλήματα που σας απασχολούν ως προς την εμφάνιση (αισθητική)  των γεννητικών σας οργάνων» το 53,1% απάντησε το μέγεθος και η χαλαρή κατάσταση, το 22,4% το μέγεθος και η πλήρης στύση, το 10,2% το σχήμα και η χαλαρή κατάσταση, ενώ, ένα εξίσου ίδιο ποσοστό 10,2% είπε ότι τον απασχολεί το μέγεθος και η συμμετρία των όρχεων.

Παρόλα αυτά, σε σχέση με την εικόνα των γεννητικών τους οργάνων το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών, δηλαδή πάνω από 7 στους 10 εξέφρασαν υψηλή σεξουαλική αυτοπεποίθηση, ενώ, πολύ μικρό ποσοστό αντιμετωπίζει δυσκολία στις σεξουαλικές σχέσεις συνέπεια αίσθησης ανεπάρκειας της σεξουαλικής εικόνας. Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένος ή δυσαρεστημένος νιώθει κάποιος από την εμφάνισης των γεννητικών του οργάνων, δηλαδή την σεξουαλική του εικόνα, το 84,5% απάντησε από μέτρια έως πολύ ικανοποιημένο.

Σχεδόν στο σύνολό τους οι άνδρες, δηλαδή πάνω από 9 στους 10 απορρίπτουν την επιλογή μιας χειρουργικής επέμβασης για τη βελτίωση της αισθητικής των γεννητικών τους οργάνων. Επιπλέον, ελάχιστοι δηλαδή περίπου 6 στους 10 θεωρούν επιτακτική ανάγκη μια χειρουργική επέμβαση για διόρθωση της σεξουαλικής τους εικόνας και μάλιστα εκδηλώνουν έντονη προθυμία χωρίς κανένα δισταγμό να υποβληθούν σε μία επέμβαση τέτοιου τύπου.

Για παράδειγμα το 50,7% όταν ρωτήθηκε πως αισθάνεται που δεν είναι δυνατό να βελτιωθεί η εμφάνιση των γεννητικών του οργάνων χειρουργικά ή με άλλη θεραπεία, απάντησε ότι το αντιμετωπίζει αδιάφορα και το 29,6% ότι είναι ελάχιστα ενοχλημένο. Μόνο το 7% δήλωσε μεγάλη απογοήτευση και το 5,6% απελπισία και δυστυχία λόγω του γεγονότος αυτού.

Ενώ, όταν ρωτήθηκαν «πόσο  σημαντικό  θεωρείτε το ενδεχόμενο να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση βελτίωσης της σεξουαλικής σας εικόνας, μετά την εκτενή και αναλυτική ενημέρωση σας για τις ρεαλιστικές προσδοκίες / δυνατότητες και τις πιθανές επιπλοκές των επεμβάσεων αυτών» το 67,6% απάντησε ότι γι αυτούς είναι ασήμαντο και το 16,9% ότι είναι ελάχιστα σημαντικό. Μόνο ένα 5,6% απάντησε ότι το θεωρεί πολύ ή εξαιρετικά σημαντικό.

 

» Δείτε όλα τα άρθρα από MEDsin

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr :
Περισσότερες ειδήσεις από MEDsin
ΕΣΥ: Εγκρίθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 768 γιατρών

ΕΣΥ: Εγκρίθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 768 γιατρών

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά...
ΕΦΕΤ: Εντοπισμός παράνομου εργαστηρίου νοθευμένου ελαιολάδου

ΕΦΕΤ: Εντοπισμός παράνομου εργαστηρίου νοθευμένου ελαιολάδου

Τον εντοπισμό παράνομου εργαστηρίου παρασκευής και διακίνησης νοθευμένου ελαιολάδου ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, για την καταπολέμηση της νοθείας στα τρόφιμα...
Επίδειξη δύναμης του διοικητή στο Πανεπιστημιακό Πάτρας προς την ειδικευόμενη

Επίδειξη δύναμης του διοικητή στο Πανεπιστημιακό Πάτρας προς την ειδικευόμενη

Την επίδειξη δύναμης που επέδειξε , ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας κ. Πισιμίσης προς την ειδικευόμενη την ώρα που εξέταζε...
Αυξάνονται επικίνδυνα οι ελλείψεις φαρμάκων

Αυξάνονται επικίνδυνα οι ελλείψεις φαρμάκων

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε η συνάντηση της Διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την πρόεδρο του ΕΟΦ κυρία Αικατερίνη Αντωνίου και τον αντιπρόεδρο...
Δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΦΕΕ ο Μάκης Παπαταξιάρχης

Δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΦΕΕ ο Μάκης Παπαταξιάρχης

Ο πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum και Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, κ. Μάκης Παπαταξιάρχης, σύμφωνα...
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2018

Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2018

Σε μια ξεχωριστή και συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2018 απονεμήθηκαν τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις,...
Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς στη Χίο

Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς στη Χίο

Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού παιδιών κατά της ιλαράς πραγματοποίησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)...
Το παιδί με καρκίνο πρέπει να έχει ίσες ευκαιρίες ίασης όπως όλοι

Το παιδί με καρκίνο πρέπει να έχει ίσες ευκαιρίες ίασης όπως όλοι

Ένας  τελευταίας τεχνολογίας μικροσκόπιο Pentero-Zeiss παρέδωσε στη Διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία  το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας για όλα τα παιδιά...