MEDsin.gr
Ανθή  Αγγελοπούλου
Ανθή Αγγελοπούλου
Follow:
Email me

Ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους εμφάνιση δηλώνουν οι Έλληνες

Δημοσιεύθηκε: 11 Οκτωβρίου 2017, 11:32

Ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους εμφάνιση δηλώνουν οι Έλληνες
Σχετικά tags

 Μόνο ένας στους επτά έλληνες άνδρες εκφράζουν δυσαρέσκεια αναφορικά με την εμφάνιση των εξωτερικών γεννητικών τους οργάνων, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε από τους Ευάγγελο Σπυρόπουλο, νοσοκομείο Metropolitan, & Βιοκλινική Πειραιά και Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Δημήτρη Κοτσίρη Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α. Παναγόπουλος  νοσοκομείο Metropolitan, & Βιοκλινική Πειραιά και Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Ε. Χατζηπλής Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, Ι. Γαλανάκης Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών και Σ. Μαυρικός Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο 23ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων ανδρών είναι πολύ ικανοποιημένοι από την εξωτερική εμφάνιση των γεννητικών τους οργάνων καθώς αυτός είναι ο πιο ισχυρός και καθοριστικός παράγοντας της σεξουαλικής τους λειτουργίας. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 110 άνδρες από 19-85 ετών, με ύψος από 1,65 μέχρι 1,93 και βάρος από 58 κιλά μέχρι και 120 κιλά, οι οποίοι εξετάστηκαν για πιθανές παθήσεις και υποβλήθηκαν στη συνέχεια σε μια σειρά ερωτήσεων.

Στην ερώτηση των ειδικών, «Πόσο σημαντική θεωρείτε την επίδραση που έχει η εμφάνιση

των γεννητικών οργάνων του άνδρα στην σεξουαλική του αυτοπεποίθηση και λειτουργία  (σεξουαλική επίδοση)» το 59,1% απάντησε εξαιρετικά πολύ και πολύ. 

Ωστόσο, παρατηρήθηκε στην έρευνα ότι η αρνητική εντύπωση που σχηματίζουν κάποιοι άντρες γι αυτά είναι έπειτα από δυσμενή σχόλια των συντρόφων τους 25,7% ή μετά από αυτοαξιολόγηση που κάνουν οι ίδιοι 51,4% ή αξιολόγηση έπειτα από σύγκριση με άλλους άνδρες όπως στα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου 10,8% ή αν λάβουν εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση το οποίο όμως γίνεται σπάνια 5,4%. 

Στη βαθμολόγηση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης σε σχέση με την συνολική εξωτερική εμφάνιση του σώματος τους το 71,9% απάντησε ότι έχει πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Ενώ και στην ερώτηση «Σε σχέση με την σεξουαλική σας εικόνα ( μέγεθος / εμφάνιση  των έξω γεννητικών οργάνων), πως βαθμολογείτε την αυτοπεποίθηση σας ως προς την δυνατότητα σύναψης ερωτικών σχέσεων (σεξουαλική αυτοπεποίθηση)» το 77,4% απάντησε υψηλή και πολύ υψηλή. 

Τα αρνητικά σχόλια όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές επιφέρουν προβλήματα καθώς επηρεάζουν αρνητικά την επίδοση των ανδρών και την εξέλιξη των σχέσεων τους.

Για παράδειγμα όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν «Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι επηρεάζει η εντύπωση που έχει η σεξουαλική  σας  σύντροφος για την εμφάνιση των γεννητικών σας   οργάνων, την σεξουαλική σας επίδοση και την εξέλιξη της σχέσης σας» το 53,5% απάντησε πολύ σημαντικά ή εξαιρετικά σημαντικά.

Το μέγεθος του πέους, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί το συχνότερο αίτιο δυσαρέσκειας καθώς και η κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται. Όπως διαπιστώθηκε στην έρευνα, η εντύπωση ότι ένας άνδρας έχει μικρό πέος είναι γι αυτόν αρνητικό ενώ, 7 στους 10 (70,3%) απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα αισθητικού τύπου δηλαδή «χαλαρή κατάσταση». Επίσης 3 στους 10 (29,7%) απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν διαταραχή στύσης «λειτουργικού τύπου».

Επίσης, στην ερώτηση «Ποια είναι τα  σημαντικότερα  προβλήματα που σας απασχολούν ως προς την εμφάνιση (αισθητική)  των γεννητικών σας οργάνων» το 53,1% απάντησε το μέγεθος και η χαλαρή κατάσταση, το 22,4% το μέγεθος και η πλήρης στύση, το 10,2% το σχήμα και η χαλαρή κατάσταση, ενώ, ένα εξίσου ίδιο ποσοστό 10,2% είπε ότι τον απασχολεί το μέγεθος και η συμμετρία των όρχεων.

Παρόλα αυτά, σε σχέση με την εικόνα των γεννητικών τους οργάνων το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών, δηλαδή πάνω από 7 στους 10 εξέφρασαν υψηλή σεξουαλική αυτοπεποίθηση, ενώ, πολύ μικρό ποσοστό αντιμετωπίζει δυσκολία στις σεξουαλικές σχέσεις συνέπεια αίσθησης ανεπάρκειας της σεξουαλικής εικόνας. Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένος ή δυσαρεστημένος νιώθει κάποιος από την εμφάνισης των γεννητικών του οργάνων, δηλαδή την σεξουαλική του εικόνα, το 84,5% απάντησε από μέτρια έως πολύ ικανοποιημένο.

Σχεδόν στο σύνολό τους οι άνδρες, δηλαδή πάνω από 9 στους 10 απορρίπτουν την επιλογή μιας χειρουργικής επέμβασης για τη βελτίωση της αισθητικής των γεννητικών τους οργάνων. Επιπλέον, ελάχιστοι δηλαδή περίπου 6 στους 10 θεωρούν επιτακτική ανάγκη μια χειρουργική επέμβαση για διόρθωση της σεξουαλικής τους εικόνας και μάλιστα εκδηλώνουν έντονη προθυμία χωρίς κανένα δισταγμό να υποβληθούν σε μία επέμβαση τέτοιου τύπου.

Για παράδειγμα το 50,7% όταν ρωτήθηκε πως αισθάνεται που δεν είναι δυνατό να βελτιωθεί η εμφάνιση των γεννητικών του οργάνων χειρουργικά ή με άλλη θεραπεία, απάντησε ότι το αντιμετωπίζει αδιάφορα και το 29,6% ότι είναι ελάχιστα ενοχλημένο. Μόνο το 7% δήλωσε μεγάλη απογοήτευση και το 5,6% απελπισία και δυστυχία λόγω του γεγονότος αυτού.

Ενώ, όταν ρωτήθηκαν «πόσο  σημαντικό  θεωρείτε το ενδεχόμενο να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση βελτίωσης της σεξουαλικής σας εικόνας, μετά την εκτενή και αναλυτική ενημέρωση σας για τις ρεαλιστικές προσδοκίες / δυνατότητες και τις πιθανές επιπλοκές των επεμβάσεων αυτών» το 67,6% απάντησε ότι γι αυτούς είναι ασήμαντο και το 16,9% ότι είναι ελάχιστα σημαντικό. Μόνο ένα 5,6% απάντησε ότι το θεωρεί πολύ ή εξαιρετικά σημαντικό.

 

» Δείτε όλα τα άρθρα από MEDsin

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr :
Περισσότερες ειδήσεις από MEDsin
Υπηρεσίες τηλεϊατρικής στην Ηλιούπολη

Υπηρεσίες τηλεϊατρικής στην Ηλιούπολη

Οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής και τηλεειδοποίησης, για μοναχικά άτομα με ιατρικές ανάγκες,  θα παρουσιαστούν σήμερα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ηλιούπολης,...
Στον ερευνητή Χρήστο Κίττα το βραβείο «Αλκμαίων» για το 2017

Στον ερευνητή Χρήστο Κίττα το βραβείο «Αλκμαίων» για το 2017

 Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, η Επιστημονική Επιτροπή του νοσηλευτικού κέντρου απένειμε την τιμητική διάκριση...
Έναρξη λειτουργίας Μονάδας Κληρονομικών και Σπανίων Καρδιαγγειακών Παθήσεων στο Ωνάσειο

Έναρξη λειτουργίας Μονάδας Κληρονομικών και Σπανίων Καρδιαγγειακών Παθήσεων στο Ωνάσειο

 Την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας Κληρονομικών και Σπανίων Καρδιαγγειακών Παθήσεων ανακοίνωσε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Η Μονάδα απευθύνεται σε ασθενείς και...
Ξεκινά τη λειτουργία του το πρόγραμμα το Joint Action on Tobacco Control

Ξεκινά τη λειτουργία του το πρόγραμμα το Joint Action on Tobacco Control

 Ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας το Joint Action on Tobacco Control - Καλύτερος έλεγχος των προϊόντων καπνού - Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, το...
ΚΕΕΛΠΝΟ: Τα 780 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς

ΚΕΕΛΠΝΟ: Τα 780 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα της ιλαράς, καθώς έφτασαν πλέον τα 780 και το Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν αποκλείει την εξάπλωση...
Οι τρόποι επιστροφής του βρεφικού γάλακτος Frezylac

Οι τρόποι επιστροφής του βρεφικού γάλακτος Frezylac

Τους τρόπους επιστροφής του βρεφικού γάλακτος Frezylac ανακοίνωσε η εταιρεία FREZYDERM στους καταναλωτές της μετά την απόφαση του Ε.Ο.Φ. για την προσωρινή...
Νοσοκομεία: Με προσωπικό ασφαλείας αύριο μόνο για τα έκτακτα

Νοσοκομεία: Με προσωπικό ασφαλείας αύριο μόνο για τα έκτακτα

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία και θα προβαίνουν μόνο σε εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτών...
Ηλεκτρική Κουβέρτα για καλό και ασφαλή ύπνο

Ηλεκτρική Κουβέρτα για καλό και ασφαλή ύπνο

Η ηλεκτρική κουβέρτα είναι ένα προϊόν με μεγάλες πωλήσεις κάθε χρόνο. Την προτιμούν στην εποχή μας όλο και πιο πολλοί καταναλωτές, καθώς...