Sofokleousin.gr

 


Σύνταξη / Επιμέλεια κειμένων : Νίκος Κονδυλόπουλος
Άρωμα γυναίκας στην
υπηρεσία της τεχνολογίας
 
Οι γυναίκες αποτελούν τη μειονότητα στους τεχνολογικούς κλάδους σε αναλογία 1 προς 3 κατά προσέγγιση. Και μάλιστα, θα παρατηρήσουμε ότι λάμπουν δια της απουσίας τους αν τις αναζητήσουμε σε ηγετικές θέσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθόλου. Είναι κοινό μυστικό ότι οι γυναίκες δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στον τεχνολογικό κόσμο. Σύμφωνα με το Women who Tech το ποσοστό των γυναικών προγραμματιστών αγγίζει μόλις το 2%, καθώς ένα 28% αποκτά Bachelor στην Πληροφορική, και ένα ταπεινό 16,5% συνεχίζει για Διδακτορικό.
 
 
     
Maria Antonia Ventura: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την μετριότητα   J. Boinska: Έχοντας συνεχώς κίνητρα «χτίζεται» μια καριέρα
Για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει στον απαιτητικό κλάδο της πληροφορικής μιλά σε συνέτευξή της στο sofokleousin.gr η Maria Antonia Ventura, Communications Manager, Lenovo Eastern Europe & Turkey.
  Η J. Boinska Business Unit Director TV στην Toshiba μιλά στο sofokleousin.gr για την επιλογή της να ασχοληθεί με τον κλάδο της τεχνολογίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του κλάδου.
     
Μ. Μπούρα: Το χειρότερο που μπορει να συμβει στην καριέρα σου ειναι να νιώσεις πως δεν εξελίσσεσαι   Κ. Νικηταΐδου: Tο περιβάλλον
του ΙΤ είναι εξαιρετικά
απαιτητικό
Μαρία Μπούρα, Υπεύθυνη Στρατηγικής της Ericsson για την Περιοχή της Μεσογείου, μιλά στο sofokleousin.gr για τη θέση της γυναίκας στο επαγγελματικό περιβάλλον και επισημαίνει πως οι γυναίκες ξέρουν να μάχονται και να κατακτούν, πλέον, την κορυφή με την αξία και την αυθεντικότητά τους.
  Για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια γυναίκα στέλεχος στον κλάδο της πληροφορικής μιλά στο sofokleousin.gr η Κάτια Νικηταΐδου Marketing Director, HP Printing & Personal Systems Group Middle East, Mediterranean & Africa.
     
Πέγκυ Αντωνάκου: Αντιμετωπίζω τις δυσκολίες σαν ευκαιρίες εξέλιξης και όχι σαν εμπόδια   Α. Τροκούδη: Η αγορά εργασίας
έχει ανάγκη από το θηλυκό
τρόπο σκέψης
Η Πέγκυ Αντωνάκου εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft Ελλάς το Φεβρουάριο του 2012. Όπου αρχικά ανέλαβε τη Διεύθυνση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, καθώς και τη διαχείριση του οικοσυστήματος των Συνεργατών της εταιρίας με στόχο την αποδοτικότερη αξιοποίηση των λύσεων της Microsoft. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις Διοίκησης και Marketing, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  Για τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στους κλάδους της τεχνολογίας και της πληροφορικής αλλά και στο διευρυμένο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι γυναίκες στελέχη μιλά σε συνέντευξή της στο sofokleousin.gr η Ανθή Τροκούδη, διευθύντρια επικοινωνίας και εταιρικών σχέσεων στην εταιρία Olympia.
     
Τ. Μορένο: Πλέον η γυναίκα υποστηρίζει και υποστηρίζεται
στον εργασιακό χώρο
  Μ. Λάμπρου: Επιμονή και ανθεκτικότητα τα δύο κύρια χαρακτηριστικά μια μακράς
και υγιούς πορείας
Για τις δυσκολίες, τις προκλήσεις αλλά και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια γυνάικα στέλεχος στον κλάδο της πληροφορικής μιλά σε συνέτευξή της στο sofokleousin.gr η Τάνια Μορένο.
  Η Μαρίκα Λάμπρου,  General Manager Business Imaging & Professional Print στην Intersys , μιλά στο Sofokleousin.gr για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στο χώρο της τεχνολογίας και τονίζει πως η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής παίζει σημαντικό ρόλο στην «αναρρίχηση» και την εξέλιξη μίας σύγχρονης γυναίκας στο σκληρό σύγχρονο επιχειρηματικό
     
Κ. Δημητρίου: Για να ανελιχθεί κανείς στην ιεραρχία σοβαρό ρόλο διαδραματίζει η ακεραιότητα του χαρακτήρα   Ξ. Κούρτογλου: Οι γυναίκες
να τολμήσουν να κυνηγήσουν
το όραμά τους
Την εκτίμηση ότι οι ηγετικές ικανότητες δεν έχουν φύλο τονίζσει σε συνέντευξή της στο sofokleousin.gr η Κάλη Δημητρίου, Διευθύντρια Οικονομικών και Ανθρώπινου Δυναμικού Cyta Ελλάδος και τονίζει ότι οι γυναίκες έχουν από τη φύση τους πλεονέκτημα, αν αποδεχτούμε την υψηλότερη κατά τεκμήριο συναισθηματική νοημοσύνη τους.
  Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Focus Bari Ξένια Κούρτογλου μίλησε στο sofokeousin.gr για τις αλλαγές πουι έχουτν συντελεστεί στην αγορά εργασίας αλλά και για το ρόλο που καλούνται να καλύψουν οι γυναίκες επιχειρηματίες και στελέχη στο σύχρονο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.
     
Ν. Ζαφείρη: Σημείο κλειδί
η συνεχής ενημέρωση
για τους marketers
  Αΐντα Νίκα: Η τεχνογνωσία και η επαγγελματική ωριμότητα σε κάνουν να έχεις διάρκεια σε κάθε εργασιακό τομέα
Για το νέες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην σημερινή «digital» εποχή και στο το θα πρέπει να οι marketers προκιεμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις αυτές, απαντά σε συνέντευξή της στο Sofokleousin.gr η κ. Νίκη Ζαφείρη, Web Marketing & Communications Manager, Honest Partners.   Για τη θέση της σύγχρονης γυναίκας στην επιχειρηματική αρένα και τις διεξιότητες που απαιτούνται προκιεμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του επιχειρηματικού γίγνεσθαι μιλά στο sofokleousin.gr η κ. Αΐντα Νίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας A.I.D.A. Marketing & Business Development.
     
 
Stacy McCoy: Όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα σημασία έχει να βρεις τρόπο να το διορθώσεις
H Stacy McCoy είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Give to Get Jobs, μιας εταιρίας που στοχεύει στο να ενώνει στελέχη που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας οι οποίες έχουν ως χαρακτηριστικό το να δίνουν προσφορά πίσω στην κοινωνία.