Sofokleousin.gr

Αφιέρωμα Υγεία & Ασφάλιση


Σύνταξη / Επιμέλεια κειμένων για την Υγεία : Ρούλα Σκουρογιάννη για την ιδιωτική ασφάλιση Ελενα Ερμείδου

Αλλάζει η τάση στις
ασφαλιστικές παροχές Υγείας
Σαφάρι ποιότητας απο ασφαλισμένους και ασφαλιστικές
 
Στην μέγγενη των εξελίξεων βρίσκεται ο κλάδος της υγείας και της ιδιωτικής ασφάλισης. Οι συνεχείς, ά-λογες, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες και στις παροχές δημόσιας υγείας οδηγούν τους ασφαλισμένους σε απόγνωση και το κράτος αναμφισβήτητα στο γκρεμό.Η Ελλάδα σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ είναι η μόνη χώρα μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών που κυριολεκτικά πετσόκοψε τις δαπάνες της δημόσιας υγείας.
 
     
Ο περιορισμός των διαγνωστικών εξετάσεων   Η πρόληψη είναι στάση ζωής
Και φυσικά δεν είναι μόνο η νεοσύστατη ΕΣΑΝ ΑΕ που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον της δημόσιας υγείας. Με πρόσφατη υπουργική απόφαση, που κοινοποιήθηκε στην ΗΔΙΚΑ (ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), υιοθετούνται οι αμερικανικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αναγκαιότητα ή όχι διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα βασικές διαγνωστικές αλλά και προληπτικές μέθοδοι να απαγορεύονται για το σύνολο των ασφαλισμένων και να επιτρέπονται μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις.   Τα επιτεύγματα της ιατρικής μας εκπλήσσουν πλέον καθημερινά. Νέες θεραπείες μπαίνουν στη θεραπευτική φαρέτρα των επιστημόνων ενώ υπερσύγχρονα μηχανήματα γίνονται αναπόσπαστα κομμάτια της ιατρικής τεχνολογίας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η βελτίωση της ποιότητας καθώς και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής πολλών ασθενών. Κι όμως, όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό αν όλοι μας γνωρίζαμε την αξία της πρόληψης.
     
Οι εξελίξεις χτυπούν την πόρτα στην ασφαλιστική αγορά   ΟΟΣΑ: Η κρίση φέρνει ψυχώσεις και μολύνσεις
Τα προβλήματα στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας τα οποία προέκυψαν από σειρά παρατεταμένων και χρόνιων λαθών, μεταξύ αυτών και από την παροχή συντάξεων με το υψηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης στην Ευρώπη αλλά, και από την λάθος δομή του κοινωνικού συστήματος, υγείας χρήζουν την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις.
  Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη εργασίας του ΟΟΣΑ αναφέρεται στην τραγική μείωση του επιπέδου της υγειονομικής περίθαλψης για τους πολίτες της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, που επανέφερε ξεχασμένες μολυσματικές ασθένειες, ενώ ταυτόχρονα, δυσχέρανε την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα αναγκαία φάρμακα.
     
Ανεβάζει στροφές στην Ελλάδα ο κλάδος της ιδιωτικής υγείας   Παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος της υγείας
Στον τομέα της ιδιωτικής υγείας, βέβαια, υπάρχουν πολλά προβλήματα, κυρίως στις μικρότερες κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα. Αξίζει να τονιστεί ότι ο ιδιωτικός τομέας υγείας απασχολεί άμεσα περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους, συντηρεί περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω έμμεσων συνεργασιών και επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με νέες υποδομές, νέα ιατρικά πρωτόκολλα, νέες τεχνολογίες.   Ο πρώτος παράγοντας αφορά στον ρόλο που διαδραματίζει η πολιτεία και στην ύπαρξη σαφήνειας κατά την αλληλεπίδραση μεταξύ του κοινωνικού συστήματος υγείας και του Δημόσιου τομέα ασφάλισης στην χώρα. Ο δεύτερος αφορά στην επίπτωση που έχει η διαρκής πρόοδος των ιατρικών και συναφών επιστημών στο μελλοντικό κόστος των εφαρμοσμένων θεραπειών.

 
       
   
  Καινοτόμα προγράμματα Υγείας από την Eurolife ERB Aσφαλιστική Σύστημα πλήρους κάλυψης από την Interamerican Προϊόντα ασφάλισης υγείας από την International Life  
             
             
             
     
  Δυναμικά στο χώρο των συντάξεων και της υγείας η MetLife Προνόμια υγείας για εσάς και τα παιδιά από την Eurobank   Medical 4all και medical 4all plus από την ΜΙΝΕΤΤΑ