Πολιτική

Χρηστίδης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου πήγε στο ειδικό δικαστήριο με ψήφους ΝΔ και Συνασπισμού


"Πρέπει να έχουμε πρώτα και στο νου μας και τους πολίτες, διότι αυτοί αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστια προβλήματα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και παρακολουθούν ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος και μια ομάδα δικαστικών να βάλει ο ένας εναντίον του άλλου, για ζητήματα τα οποία είναι πολύ λεπτής διαχείρισης", υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, σημειώνοντας πως "φαντάζεστε τι σημαίνει και το πώς νιώθει ο καθένας από αυτούς ο οποίος μας ακούει, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη, κάποιος νιώθει αδικημένος και θέλει να δικαιωθεί στα ελληνικά δικαστήρια. Και αυτό πρέπει να το διασφαλίσουμε σήμερα εδώ όλοι εδώ".

Παράλληλα, ανέφερε: "Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη χωρίς παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργούν άλλου είδους συνειρμούς. Το λέω αυτό διότι εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι είναι προφανές ότι στην φαρμακευτική δαπάνη υπήρξε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Η φαρμακευτική δαπάνη το 2004 ήταν περίπου στα 2 δις ευρώ, έφτασε το 2009 επί κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή να είναι στα 5 δις ευρώ. Οι δικές μας πολιτικές επιλογές το 2009 και το 2010 με το παρατηρητήριο τιμών, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ήταν αυτές που μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη και την έστειλαν πάλι στα 2 δις ευρώ".

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε: "Από τότε, όλοι οι υπουργοί οι οποίοι ακολούθησαν, είτε ήταν της ΝΔ είτε ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, άφησαν τη φαρμακευτική δαπάνη περίπου στο ίδιο επίπεδο. Και σήμερα, ακούω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση η οποία αφορά το σκάνδαλο αυτό, να εμπλέκει γιατρούς σε όλο τον πλανήτη, εταιρίες σε όλο τον πλανήτη. Εδώ ακόμα δεν έχουμε καμία έρευνα σε αυτό το επίπεδο. Εδώ έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα στο οποίο θα φανεί τι πρόκειται να γίνει, μόλις ανοίξει ο φάκελος της μήνυσης, θα υπάρξει προφανώς μελέτη του φακέλου και αναλόγως θα πράξουμε", συμπληρώνοντας πως "επειδή όμως άκουσα και μια σειρά επιχειρημάτων από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές δεν είναι καλό να πηγαίνουν πρωθυπουργούς στα Ειδικά Δικαστήρια, χωρίς στοιχεία".

"Θυμίζω ότι σε Ειδικό Δικαστήριο κατέληξε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τις ψήφους ΝΔ και του τότε ενιαίου Συνασπισμού. Αυτό το λέω για να ξέρουμε την ιστορία και το πώς πρέπει να πορευόμαστε. Μη θεωρεί κανένας ότι πρόκειται να την ξαναγράψει 30 χρόνια μετά με τον δικό του τρόπο", ανέφερε.

"Θα είναι απολύτως ενιαία η άποψη του Κινήματος Αλλαγής. Θέλω όμως σε αυτό το σημείο να βάλω στο τραπέζι και για λόγους ουσίας και για λόγους τυπικούς, το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής με τον αριθμό των βουλευτών που έχει δεν μπορεί να πάρει πρωτοβουλία σύστασης είτε εξεταστικής είτε προανακριτικής επιτροπής. Αυτό είναι στο χέρι των κομμάτων που έχουν από 30 ή 60 βουλευτές ανάλογα την περίπτωση. Επομένως θα κριθεί η ΝΔ από τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί τα πράγματα και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ", κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις